16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele și premierul Franței, premierul spaniol și președintele Consiliului UE se autoizolează

Președintele și premierul Franței, premierul spaniol și președintele Consiliului UE se autoizolează

Primul ministru Jean Castex, care a participat miercuri la o reuniune ministerială săptămânală la Elise, se auto-izolează, la fel și Richard Ferrand, șeful Adunării Naționale, camera inferioară a parlamentului. Distanțarea socială a fost practicată și au fost purtate măști în timpul ședinței săptămânale de cabinet, potrivit unui purtător de cuvânt al Elysée.
 
Pedro Sánchez, premierul Spaniei, și Charles Michel, președintele Consiliului European, ambii luând prânzul împreună cu Macron la Elise, pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a OECD, au intrat în carantină.
 
Macron a participat, de asemenea, joi și vineri săptămâna trecută la un summit al liderilor UE, care a inclus o întâlnire bilaterală cu cancelarul german Angela Merkel.
 
Macron este ultimul dintr-un șir de lideri mondiali care au contractat coronavirus, inclusiv președintele american Donald Trump, premierul britanic Boris Johnson și Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a avut și el virusul anul acesta.
 
Potrivit Reuters, Macron, în vârstă de 42 de ani, a anulat toate călătoriile viitoare, inclusiv o vizită planificată în Liban, iar biroul său lucrează pentru a urmări toate contactele pe care le-ar fi putut avea în ultimele zile.
 
Oficialii Elysée nu au furnizat încă detalii despre modul în care Macron a fost infectat sau despre simptomele specifice. Soția sa, Brigitte Macron, se auto-izolează și nu are simptome, a spus Reuters, citând biroul ei.
 
Diagnosticul lui Macron vine în momentul în care Franța se confruntă cu un al doilea val de pandemie de coronavirus care a ucis peste 59.000 de oameni din țară. Franța a raportat miercuri 17.615 noi cazuri zilnice și 289 de decese.
 
Al doilea blocaj la nivel național al Franței, care a fost instituit în octombrie, a redus numărul zilnic de noi infecții și spitalizări, dar încetinirea s-a oprit în ultimele săptămâni.
 
Franța va ușura restricțiile pentru sărbătorile de Crăciun. Restaurantele și barurile rămân închise, iar Franța ar putea fi nevoită să respingă planurile de redeschidere în ianuarie, dacă infecțiile nu vor putea fi controlate până atunci.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă