9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Trump reduce aproape la jumătate numărul militarilor americani din Irak

Președintele Trump reduce aproape la jumătate numărul militarilor americani din Irak

“Recunoscând marile progrese realizate de forţele irakiene şi în consultare şi coordonare cu guvernul irakian şi cu partenerii noştri de coaliţie, SUA au decis să-şi reducă prezenţa militară în Irak de la circa 5200 la 3000 de militari în decursul lunii septembrie”, a anunțat, miercuri, la Bagdad, generalul Kenneth McKenzie.

Anunțul generalului de la Pentagon nu este surprinzător decât în ceea ce privește amploarea retragerii, întrucât președintele Trump declarase de mai multe ori că nu vrea ca tinerii soldați americani să mai moară “pentru alții”.

De altfel, liderul de la Casa Albă a avut chiar acum câteva zile o declarație extrem de controversată, pe care el a retractat-o, în care ar fi afirmat că militarii americani care au plecat să lupte în Vietnam au făcut o greșeală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă