Președintele ucrainean a semnat un decret privind măsurile de „dezocupare” a Crimeei

Președintele ucrainean a semnat un decret privind măsurile de „dezocupare” a Crimeei

"Astăzi am semnat un decret privind anumite măsuri care vizează dezocuparea și reintegrarea peninsulei Crimeea", a spus Zelenskiy într-o declarație postată pe site-ul său oficial.

Rl online 0 comentarii

Președintele a instruit guvernul să organizeze și să lanseze „Platforma Crimeea”, precum și să pregătească măsuri pentru protejarea drepturilor rezidenților din Crimeea, dezvoltarea și susținerea limbii și culturii tătarilor din Crimeea.

Anterior, șeful Ministerului de Externe ucrainean, Dmitry Kuleba, a spus că administrația de la Kievu lucrează pentru ca subiectul Crimeei să fie „infernal” pentru Rusia. 

Pentru a atinge acest obiectiv, va fi creată o platformă de negociere pentru a coordona eforturile internaționale menite să readucă Crimeea în Ucraina. Ulterior, el a spus că Ministerul de Externe ucrainean va cere Uniunii Europene să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei, presupus din cauza încălcărilor drepturilor omului din Crimeea.

Crimeea a devenit parte a Rusiei în martie 2014. Alipirea fost precedată de un referendum privind statutul peninsulei, în urma căruia majoritatea covârșitoare a rezidenților din regiune au votat pentru tranziția către jurisdicția rusă. 

Anexarea Crimeei la Rusia nu este recunoscută de Statele Unite, Uniunea Europeană și majoritatea statelor membre ale ONU.

Citește totul despre:

#ucraina #crimeea

Comentarii

loading...