8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele Ucrainei are în vedere remanierea Guvernului

Preşedintele Ucrainei are în vedere remanierea Guvernului

Încrederea în Guvernul lui Zelenski, instalat la finalul lunii august a anului trecut, este una scăzută. Totuşi, preşedintele în vârstă de 42 de ani este politicianul preferat de electorat. Datele unui sondaj de luna aceasta arată că 51% dintre ucrainieni l-ar vota din nou, o scădere cu peste 25% faţă de septembrie 2019.

Funcţia lui Honcharuk, preluată în august 2019, este în vizorul preşedintelui după ce, în ianuarie, o înregistrare în care prim-ministrul îl ironiza pe Zelenski a apărut în spaţiul public.

„Intervievez mai mulţi oameni acum”, a răspuns Zelenski miercuri întrebării legate de postul de prim-ministru. „M-am întâlnit şi cu domnul Tihipko. E adevărat”.

Potrivit unor surse, activitatea actualului Guvern este normală, iar în ultimele trei luni au fost făcute eforturi de a-l înlătura pe Huncharuk, jurist în vârstă de 36 de ani.

Tihipko, în vârstă de 60 de ani, a fost de două ori viceprim-ministru, mai întâi în 1997, apoi în 2010. El a fost şi guvernator al Băncii centrale şi a cofondat PrivatBank.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă