15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Ucrainei, decret pentru „ruperea valului de dezinformare” al Rusiei

Președintele Ucrainei, decret pentru „ruperea valului de dezinformare” al Rusiei

Decizia a fost luată „pentru a pune în aplicare hotărârea Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina din 11 martie 2021 „cu privire la înființarea unui Centru pentru Combaterea Dezinformării”, se arată în textul declarației publicat pe site – ul biroului președintelui .

Pe 10 martie, ministrul culturii și politicii informaționale din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, a declarat că Ucraina ar trebui să-și schimbe propria imagine în lume. Ministrul a numit, de asemenea, această sarcină „soft power”, care va permite Kievului să „rupă valul dezinformării”, în care, potrivit acestuia, este implicată Rusia.

În februarie, a devenit cunoscut faptul că în Ucraina va fi creat un centru de combatere a dezinformării. Activitățile centrului vor include, potrivit lui Tkachenko, programe educaționale în rândul cetățenilor, desfășurate prin intermediul spațiului media.

Anterior, Zelensky, prin decretul său, a pus în aplicare decizia NSDC de a impune sancțiuni pe o perioadă de cinci ani împotriva unui număr de canale TV ucrainene și a adjunctului Radei Supreme din fracțiunea Platforma Opoziției – For Life, Taras Kozak, care le deține. Canalele TV au oprit difuzarea, dar au rămas disponibile pe YouTube. Zelensky a explicat decizia cu „motive din beton armat”.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă