Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prim-ministrul italian acuză Franţa de ipocrizie în legătură cu migraţia

Prim-ministrul italian acuză Franţa de ipocrizie în legătură cu migraţia

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a răspuns marţi la criticile vehemente din partea Franţei în legătură cu gestionarea de către Italia a unui aflux de migranţi, acuzând la rândul său Parisul de ipocrizie, cinism şi rigiditate.

Iulian Budușan 0 comentarii

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a răspuns marţi la criticile vehemente din partea Franţei în legătură cu gestionarea de către Italia a unui aflux de migranţi, acuzând la rândul său Parisul de ipocrizie, cinism şi rigiditate, informează Reuters.

Franţa a denunţat anterior refuzul Italiei de a primi peste 600 de migranţi aflaţi la bordul navei de salvare Aquarius în Marea Mediterană şi a cerut Romei să-şi reconsidere poziţia.

Biroul lui Conte a emis un comunicat neobişnuit de dur, respingând comentariile guvernului francez.

"Declaraţiile în legătură cu afacerea Aquarius venite din partea Franţei sunt surprinzătoare şi arată o lipsă serioasă de cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă cu adevărat. Italia nu poate accepta lecţii ipocrite din partea ţărilor care au preferat mereu să-şi întoarcă spatele când vine vorba despre imigraţie", a transmis biroul lui Conte.

Anterior, preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat "cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian", care a refuzat acostarea navei Aquarius cu peste 600 de migranţi la bord, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, citat de France Presse.

Comentarii

loading...