8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalPrima femeie-senator musulmană din Australia a fost învestită în funcţie

Prima femeie-senator musulmană din Australia a fost învestită în funcţie

“Este o onoare să fiu învestită în Senatul Australiei chiar acum! Sunt încântată să mă apuc de lucru alături de minunaţii mei colegi de la Partidul Verzilor”, a notat senatoarea Mehreen Faruqi pe contul său de Twitter după ce s-a alăturat Camerei Superioare a Parlamentului australian.

Săptămâna trecută, senatorul Fraser Anning a fost criticat la scară largă după ce a îndemnat, în primul său discurs în parlament, la “soluţia finală în problema imigraţiei” pentru a pune capăt migraţiei musulmane spre Australia. “Soluţia finală la problema imigraţiei este desigur un vot popular”, a spus Anning, folosind fraza “soluţie finală” care se referă la planul Germaniei naziste privind uciderea în masă a evreilor.

Anning a dat mâna luni cu Faruqi şi a felicitat-o într-un foarte scurt schimb de cuvinte pentru învestirea ei ca senator.

“Mai ales după săptămâna trecută este cu adevărat bine să Vă avem aici”, a declarat Penny Wong, liderul din Senat al Partidului Laburist, salutând-o pe Faruqi.

Faruqi, 55 de ani, a imigrat în Australia din Pakistan în 1992. Înainte de a intra în politică, ea avea o strălucită carieră de aproape două decenii ca profesor şi inginer. În 2013, ea a devenit prima femeie musulmană care a intrat vreodată în vreun parlamentul australian, după ce a devenit membră a Camerei Superioare în Parlamentul statului South Wales.

Potrivit datelor de recensământ, în jur de 2,6 la sută dintre cei 24 de milioane de australieni sunt musulmani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă