10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalProcedura de destituire a lui Trump: Ambasadorul SUA la UE va depune...

Procedura de destituire a lui Trump: Ambasadorul SUA la UE va depune mărturie

Democraţii care conduc ancheta în Camera Reprezentanţilor i-au trimis miercuri o citaţie pentru a-l audia cu privire la dosarul ucrainean, care se află în centrul procedurii de destituire care îl vizează pe Trump, relatează AFP.

“În pofida consemnului actual al Departamentului de Stat de a nu depune mărturie, ambasadorul Sondland va onora citaţia comisiilor (Camerei) şi este nerăbdător să depună mărturie” joi 17 octombrie, au scris avocaţii săi, Robert Luskin şi Kwame Manley, într-un comunicat.

Apropiat de Donald Trump, acest om de afaceri care a făcut avere în sectorul hotelier intenţionează să răspundă “pe deplin şi sincer la întrebările comisiilor”, susţin avocaţii săi. El “a acţionat mereu cu integritate”, afirmă ei.

Ambasadorul nu va putea totuşi să prezinte documentele solicitate de democraţi, întrucât diplomaţia americană dispune de “singura autoritate” în materie. Gordon Sondland “speră că aceste documente vor fi prezentate la comisii” până joi, potrivit avocaţilor săi.

Preşedintele american a explicat marţi că nu putea să autorizeze mărturia lui Sondland, care a donat contribuţii pentru finanţarea campaniei sale, întrucât asta ar fi însemnat să-l lase să fie audiat de “un tribunal fals total părtinitor”, condus de opoziţia democrată.

După aceea s-a declanşat un adevărat război deschis între Donald Trump şi democraţii din Congres pe tema acestei anchete, Casa Albă anunţând în cursul zilei că va refuza de acum înainte să coopereze.

Anunţul venirii la audiere a ambasadorului Sondland intervine în contextul în care fosta ambasadoare a SUA în Ucraina Marie Yovanovitch era aşteptată în Congres vineri dimineaţă. Ea a fost rechemată brusc la Washington, în luna mai a acestui an.

Cele mai citite

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă