Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Procuratura italiană confirmă ancheta împotriva lui Matteo Salvini

Procuratura italiană confirmă ancheta împotriva lui Matteo Salvini

Procuratura din Palermo (Sicilia) a confirmat vineri ancheta pentru sechestrare de persoane împotriva ministrului italian de interne, Matteo Salvini, care a refuzat timp de zece zile să le permită la peste o sută de migranţi să debarce în Italia, relatează AFP.

Iulian Budușan 0 comentarii

Procuratura i-a adus la cunoştinţă această decizie lui Matteo Salvini, liderul extremei drepte italiene, printr-o scrisoare pe care a deschis-o şi a citit-o într-un mesaj video difuzat în direct pe pagina sa de Facebook.

La 25 august, un procuror din Agrigento a deschis o anchetă pentru sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere împotriva ministrului şi a şefului său de cabinet.

Procedura împotriva lui Matteo Salvini a fost transferată unei instanţe din Palermo abilitate să inculpe membri ai executivului, care a confirmat astfel primele două capete de acuzare.

"Un organ de stat anchetează asupra altui organ de stat. Cu mica diferenţă că acest organ de stat a fost ales de voi", a declarat Matteo Salvini în mesajul său video referindu-se la propria persoană.

"Voi i-aţi cerut acestui ministru să controleze graniţele, să controleze porturile, să limiteze debarcările, să limiteze trecerile imigranţilor ilegali. Voi mi-aţi cerut asta şi vă consider prietenii, susţinătorii şi complicii mei", a adăugat el, după care a atârnat scrisoarea pe peretele cabinetului său din minister, ca pe "o medalie".

"Nu mă voi abate niciun milimetru atât timp cât italieni îmi cer asta. Iar dacă mâine ar urma să vină un alt vas încărcat cu migranţi, aceştia nu vor debarca", a adăugat ministrul de interne, citat de AFP.

Comentarii

loading...