Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Procurorii cer detenţia căpitanului navei de croazieră implicate in coliziunea de pe Dunăre

Procurorii cer detenţia căpitanului navei de croazieră implicate in coliziunea de pe Dunăre

Tibor Ibolya, procurorul şef din Budapesta, a declarat că a fost depusă o solicitare de menţinere în detenţie a căpitanului navei de croazieră implicate într-o coliziune din mai cu o navă de agrement care s-a scufundat în urmă accidentului, ducând la moartea a 28 de persoane, MTI

Lorand Stoica 0 comentarii

Este de aşteptat ca tribunalul municipal din Budapesta să decidă miercuri în legătură cu rămânerea după gratii a căpitanului de pe Viking Sigyn, solicitată de procurorul districtelor 6 şi 7.

Potrivit unui comunicat al procurorului şef al capitalei ungare, căpitanul, cetăţean ucrainean în vârstă de 64 de ani, care a fost pus sub acuzare pentru neglijenţă soldată cu pierderi de vieţi omeneşti, este suspectat şi de 35 de cazuri de neacordare de asistenţă după coliziune, iar închiderea sa este singura cale de a garanta cooperarea sa cu ancheta.

Arestat luna trecută şi apoi eliberat condiţionat în schimbul unei cauţiuni de 15 milioane de forinţi (45.800 euro), căpitanul a fost arestat din nou luni de poliţie, sub suspiciunea că i-a abandonat pe cei 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri de echipaj unguri aflaţi la bordul vasului de agrement Hableany (Sirena), scufundat după coliziunea cu Viking. Doar şapte sud-coreeni au fost salvaţi după tragedie.

Comentarii

loading...