Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Propunerea Croaţiei pentru postul de comisar european

Propunerea Croaţiei pentru postul de comisar european

Guvernul de la Zagreb a confirmat desemnarea eurodeputatei Dubravka Suica pentru postul de comisar european, ne spune HINA

Lorand Stoica 0 comentarii

''Ea este o bună cunoscătoare a unei game largi de teme europene şi sunt sigur că va fi o bună candidată pentru viitoarea Comisie Europeană'', a declarat premierul croat Andrej Plenkovic.

El a adăugat că în următoarele două săptămâni vor continua discuţiile privind portofoliul care îi va reveni candidatei croate la funcţia de comisar european.

Dubravka Suica (62 de ani) este eurodeputată din partea Uniunii Democrate Croate (HDZ) încă din 2013, când Croaţia a aderat la Uniunea Europeană, fiind apoi realeasă la scrutinele europene din 2014 şi 2019.

Este profesor de limba şi literatura engleză şi limba şi literatura germană şi a predat în mai multe instituţii de învăţământ din oraşul său natal, Dubrovnik.

În cariera sa politică, Suica a fost membră a parlamentului croat şi primar al oraşului Dubrovnik în perioada 2001-2009. În luna iunie, Dubravka Suica a fost aleasă unul dintre cei zece vicepreşedinţi ai grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE).

Locul său în Parlamentul European va fi luat de Suncana Glavak (50 de ani), de asemenea membră HDZ.

Comentarii

loading...