15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalProtest comun al musulmanilor și creștinilor din Marea Britanie, împotriva orelor de...

Protest comun al musulmanilor și creștinilor din Marea Britanie, împotriva orelor de homosexualitate

Unii dintre manifestanții musulmani au declarat că mai degrabă pleacă din Marea Britanie decât să le permită copiilor lor să frecventeze Parkfield Community School din Birmingham.

Elevii nu au intrat în clase la prima oră. Unii dintre ei au participat la scandări sau agitând pancarde pe care scria: „Educație nu Îndoctrinare”. Un elev purta o pancardă scrisă de mână cu „Let Kids be Kids” („Lăsați copiii să fie copii”), informează Daily Mail, citează EVZ.

Protestul, la care au participat peste 300 de părinți și copii, a fost organizat în cadrul unei campanii împotriva așa-ziselor lecții ținute conform așa-zisei Legi a Egalității și a Valorilor Britanice, despre care părinții din zonă, în majoritate musulmani, afirmă că în realitate promovează homosexualitatea.

Mai mulți creștini evangheliști s-au alătura protestului în semn de solidaritate.

Nemulțumirea părinților este îndreptată mai cu seamă către directorul adjunct al școlii, Andrew Moffat, care se află la originea cursurilor intitulate „No Outsiders”.

Elevii acestei școli de înaltă ținută au cinci astfel de cursuri pe an despre vârstă, handicap, schimbarea de sex, căsătorie și parteneriat civil, graviditate și maternitate, religie sau credințe, sex și orientare sexuală.

Programul a fost implementat în școala din Brimingham în 2014 cu titlu de probă, și mai este aplicat în alte zeci de școli britanice.

Moffat, care trăiește într-un parteneriat civil cu un alt bărbat, a fost distins cu titlul de Member of the Most Excellent Member of the British Empire (MBE) în 2017 pentru egalitate și diversitate în educație.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă