21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalProtest împotriva interzicerii circulaţiei autobuzelor turistice, la Roma

Protest împotriva interzicerii circulaţiei autobuzelor turistice, la Roma

Şoferii şi managerii companiilor care deţin astfel de autobuze au organizat manifestaţii în mai multe puncte din Roma, inclusiv în Piazza Venezia, în urma deciziei luate de primarul Virginia Raggi şi de consiliul municipal şi care va intra în vigoare pe 1 ianuarie.

Operatorii din sectorul turistic se plâng că noile reguli, care de asemenea limitează circulaţia autobuzelor foarte poluante, vor afecta sectorul turistic vital pentru acest oraş şi vor avea de asemenea efecte negative asupra magazinelor şi restaurantelor.

Însă oficialii primăriei afirmă că trebuie făcut ceva pentru a reduce poluarea în oraş şi pagubele colaterale aduse monumentelor istorice, precum Colosseumul sau Forumul Roman.

”Vremea când autobuzele hoinăresc prin oraş s-a terminat”, a spus primarul Virginia Raggi, membră a partidului antisistem Mişcarea 5 Stele. Foşti primari au încercat şi ei să impună reguli similare, dar toţi au eşuat.

Noul plan urbanistic împarte Roma în trei sectoare. Într-unul dintre acestea, denumit ”zona roşie” şi unde se află cele mai importante monumente, printre care şi Fontana di Trevi, circulaţia autobuzelor turistice va fi complet interzisă, cu excepţia celor care vor primi o autorizaţie specială.

Responsabilii locali au promis că vor fi amenajate mai multe parcări pentru autobuzele turistice în ”zona verde” învecinată, care cuprinde şi Vaticanul, de unde turiştii vor putea intra în ”zona roşie” pe jos sau cu transportul public. În cea de-a treia zonă, denumită ”zona galbenă”, vor fi parcările pe termen lung.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă