15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalProtestatarii care au întrerupt finala Cupei Mondiale, condamnaţi la 15 zile de...

Protestatarii care au întrerupt finala Cupei Mondiale, condamnaţi la 15 zile de închisoare

Judecătorul le-a interzis, de asemenea, să mai participe la evenimente sportive timp de trei ani.

Cei patru sunt Veronika Nikulşina, Olga Pahtusova, Olga Kuraciova şi Piotr Verzilov, singurul bărbat din grup.

Kuraciova a spus că protestul lor, care a întrerupt meciul pentru o perioadă foarte scurtă, a avut ca scop promovarea libertăţii de expresie şi condamnarea politicilor FIFA, organizaţia mondială care reglementează competiţiile de fotbal.

”Este regretabil că am întrerupt sportivii”, a spus Kuraciova luni reporterilor.

”Din păcate, FIFA este implicată într-un joc necinstit. FIFA este prietenă cu şefi de state care folosesc măsuri de represiune, care încalcă drepturile omului”, adăugat protestatara.

Verzilov a spus că protestul a vrut, de asemenea, să arate felul în care ”statul, prin intermediul poliţiei, dă buzna în vieţile oamenilor”.

Trei dintre membrele componenţei originale a trupei Pussy Riot au fost încarcerate în 2012 pentru organizarea unui protest împotriva lui Putin într-o biserică. De atunci, grupul a devenit un simbol al acţiunilor de protest împotriva Kremlinului.

Fundaşul croat Dejan Lovren, care a împins unul dintre protestatari la pământ, a declarat pentru reporteri că incidentul a întrerupt meciul într-un moment important pentru echipa sa.

Partida, care s-a terminat cu victoria Franţei, cu 4 la 2, a fost urmărită din tribune de Putin şi preşedinţii Franţei şi Croaţiei.

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă