23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalProteste anunţate astăzi în Republica Moldova

Proteste anunţate astăzi în Republica Moldova

Protestatarii au anunţat că nu vor pleca şi că vor sta non-stop, „chiar şi o săptămână”, dacă este nevoie, potrivit Unimedia.
 
Vicepreşedintele PD Andrian Candu a declarat că partidul său „îşi rezervă dreptul de a organiza proteste” faţă de faptul că preşedintele Igor Dodon a refuzat să dizolve Parlamentul, ceea ce este în opinia sa, ilegal.
 
Dimineaţă, Partidul Democrat a instalat deja o scenă cu logo-ul său în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cel mai probabil pentru protestele anunţate.
 
În piaţă a fost observat şi carul de transmisiuni live care aparţine holdingului media al lui Vlad Plahotniuc, GMG. Carul a fost utilizat sâmbătă pentru a transmite în direct meciul Moldova – Andora.
 
Conform unor surse Unimedia, PD ar pregăti un protest în faţa Parlamentului şi Guvernului iar unii primari îndeamnă locuitorii să meargă la Chişinău pentru a protesta.
 
Ziarul de Gardă a informat că mai multe microbuze au fost surprinse cum se îndreaptă în coloană spre Chişinău, înăuntru aflându-se cel mai probabil oameni aduşi de PD pentru proteste. Unele microbuze pot fi văzute într-un videoclip cum parchează în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă