25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalProteste cu zeci de arestări în Hong Kong, de Ziua Națională a...

Proteste cu zeci de arestări în Hong Kong, de Ziua Națională a Chinei

Statele Unite și-au exprimat indignarea față de arestarea, în teritoriul Hong Kong, de către poliția chineză, a circa 80 de persoane.

Cei reținuți ieșiseră pe străzi pentru a protesta contra guvernului central de la Beijing, chiar cu prilejul Zilei Naționale a Chinei – 1 octombrie.

“Suntem indignaţi de arestarea arbitrară, de către guvernul din Hong Kong, a peste 80 de persoane pe 1 octombrie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Morgan Ortagus.

În teritoriul Hong Kong, adunările cu participarea a mai mult de patru persoane sunt interzise, în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă