Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proteste în Israel împotriva violenței poliției

Proteste în Israel împotriva violenței poliției

Mii de Israelieni de origine Etiopiană au ieșit în stradă să protesteze după ce un imigrant a fost împușcat de poliție, conform Reuters.

Lorand Stoica 0 comentarii

Mii de israelieni de origine etiopiană și susținătorii lor au ieșit la protest marți, după ce un membru al comunității de imigranți a fost împușcat de polițiști, proteste au blocat intersecții rutiere importante din întreaga țară.

Aproximativ 20.000 de evrei etiopieni, care își urmăresc rădăcinile biblice lae regele Solomon și regina din Sheba, au intrat în Israel pe zboruri secrete, la mijlocul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Dar s-au plâns de discriminare rasistă in de-a lungul anilor.

Sâmbătă, Solomon Tekah, în vârstă de 18 ani, a fost împușcat în Haifa de un polițist în afara serviciului. Polițistul a spus că și-a scos arma în timp ce încerca să intervină într-o bătaie între două grupuri de tineri care s-au întors împotriva lui.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că ofițerul a fost arestat și o să fie supus unei investigații.

Poliția s-a încăierat cu câțiva protestatari, într-o încercare de a elibera traficul. Poliția a declarat că cel puțin 22 de persoane au fost arestate.

Comentarii

loading...