13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalProtestele din Franța: Guvernul de la Paris suspendă creşterea taxei pentru carburanţi

Protestele din Franța: Guvernul de la Paris suspendă creşterea taxei pentru carburanţi

UPDATE. Premierul francez Philippe suspendă pentru şase luni aplicarea majorării taxei la carburanţi

Proteste majore au fost înregistrate în Franţa, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunţase că va scumpii carburanţii.

Potrivit publicaţiei Le Monde şi postului France Info, creşterea taxei pentru carburanţi va fi suspendată. Premierul Edouard Philippe este aşteptat să anunţe această decizie marţi, precum şi alte măsuri menite pentru a reduce tensiunile.

Philippe a încercat să ajungă la un compromis cu protestatarii, însă reprezentanţii Mişcarii “Vestelor Galbene” au anulat întâlnirea pe care ar fi trebui să o aibă marţi cu oficialul francez.

Mai mulţi membri ai mişcării au anunţat că au primit ameninţări cu moartea, pentru a nu intra în negocieri cu Guvernul francez.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

De asemenea, cel puţin trei persoane au murit în urma protestele, iar actele de violenţă şi vandalism au fost condamnate.

Protestele sunt cunoscute sub denumirea de Mişcarea “Vestelor galbene” din cauză că protestatarii poartă veste reflectorizante în timpul manifestaţiilor.

Preşedintele francez Macron îşi acuză oponenţii politici că încearcă să influenţeze protestele pentru a bloca reformele.

Liderul francez a ţinut luni o întâlnire de urgenţă pe tema securităţii. Miniştrii au informat că toate opţiunile au fost luate în calcul.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă