6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPurtarea măștilor devine obligatorie în spațiile deschise din Chișinău

Purtarea măștilor devine obligatorie în spațiile deschise din Chișinău

De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public.

Noile restricții au fost aprobate de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, după ce capitala Republicii Moldova a înregistrat câte 500 de cazuri de infectări pe zi în ultimele săptămâni.

Autoritățile de la Chișinău vor efectua verificări și controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport etc., în scopul documentării măsurilor de sănătate publică aplicate (termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților etc.).

„Pledez pentru purtarea măștilor, în spațiul public, atât închis cât și deschis, și voi susține această măsură, dar sunt contra activității cluburilor de noapte, pe vreme de pandemie și sunt contra acelor agenți economici care nu întreprind măsurile necesare anti COVID”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă