Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin ameninţă democraţiile din întreaga lume, denunţă Pompeo în Slovacia

Putin ameninţă democraţiile din întreaga lume, denunţă Pompeo în Slovacia

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a apreciat că Vladimir Putin reprezintă o ameninţare la adresa democraţiilor, în cadrul unei vizite în Slovacia, una dintre etapele unui mini-turneu în Europa Centrală, menit să contracareze influenţa tot mai puternică a Rusiei şi Chinei.

Rl online 0 comentarii

”Vladimir Putin este hotărât să submineze democraţiile în întreaga lume, nu vă înşelaţi! Trebuie să fim sinceri în aceast subiect”, le-a spus Mike Pompeo unor studenţi la jurnalism, la Bratislava, relatează AFP.

Pompeo i-a avertizat apoi pe slovaci cu privire la ”necesitatea de a se feri de mijloacele economice şi altele desfăşurate de China, pentru a crea o dependenţă şi a (le) manipula sistemul politic”.

Încercând să scoată în evidenţă rolul Statelor Unite în căderea comunismului, în contextul în care Rusia se bucură de un public tot mai mare în fostul bloc comunist, Pompeo a recunoscut în faţa preşedintelui slovac Andrej Kiska faptul că ”America nu s-a mai angajat aici de prea mult timp”, referindu-se faptul că vizita este prima vizită, după 14 ani, a unui şef al diplomaţiei americane în Slovacia.

Mike Pompeo s-a întâlnit, de asemenea, cu cinci foşti deţinuţi politici ai regimului comunist, în faţa unui memorial - Poarta libertăţii -, la frontiera cu Austria, unde 400 de persoane au fost ucise din 1945 în 1989 în timp ce încercau să treacă dincolo de Cortina de Fier.

”Acolo unde erau sârmă ghipată şi gărzi înarmate, oamenii, bunurile şi informaţiile se încrucişează liber, astăzi”, s-a felicitat Pompeo.

”Statele Unite au rămas alături de poporul slovac ca pritene şi partenere (...) în ultimii 30 de ani şi vom continua să-l susţinem în deceniile viitoare”, a promis el.

Preşedintele slovac a subliniat că Statele Unite sunt ”un partener şi aliat important”.

Washingtonul este îngrijorat de dependenţa energetică a unor ţări europene faţă de Rusia.

Pompeo urma să-şi continue marţi seara turneul în Polonia, unde are loc, miercuri şi joi, o conferinţă consacrată influenţei Iranului în Orientul Mijlociu.

Comentarii

loading...