Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin cumpără bunăvoința mediei ruse: lege privind sprijinul fiscal pentru edituri

Putin cumpără bunăvoința mediei ruse: lege privind sprijinul fiscal pentru edituri

Noua lege prevede o creștere a volumului maxim admisibil al pierderilor editurilor până la 30% din valoarea circulației, în timp ce anterior nu era permis mai mult de 10%.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care prevede sprijin fiscal pentru edituri. Documentul a fost publicat joi pe portalul oficial de informații normative. În conformitate cu Codul fiscal rusesc, pierderile pe care editorii le suferă sub forma costurilor produselor publicistice nevandabile, nevândute sau scoase din circulație de către contribuabili, sunt considerate așa-numite „alte cheltuieli” și reduc baza de impozitare pentru impozitul pe venit. Noua lege prevede o creștere a volumului maxim admisibil al acestor pierderi până la 30% din valoarea tirajelor, în timp ce anterior nu era permis mai mult de 10%.

Documentul, inițiat de guvernul rus, și considerat, de către observatorii independenți, a fi doar o modalitate de ”cumpărare” a bunăvoinței patronilor de presă din Federația Rusă, a fost întocmit în conformitate cu instrucțiunile președintelui din 25 septembrie 2019.

Legea intră în vigoare după o lună de la data publicării sale oficiale, dar nu mai devreme de prima zi a următoarei perioade de impozitare pentru impozitul pe profit.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...