Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin denunţă "provocările" Ucrainei şi refuză eliberarea militarilor ucraineni

Putin denunţă "provocările" Ucrainei şi refuză eliberarea militarilor ucraineni

Administraţia Petro Poroşenko foloseşte conflictul separatist şi provocările din Marea Azov ca pretexte pentru acoperirea problemelor politice interne, acuză preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, subliniind că este "prea devreme" să se discute despre un schimb de prizonieri.

Rl online 0 comentarii

"Întotdeauna este mai uşor să acoperi eşecurile economice şi sociale cu războiul. Nu este vina Kievului, este mereu vina agresorilor, ei sunt vinovaţi de sărăcirea populaţiei şi de situaţia bugetului de stat", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass, referindu-se la atitudinea Administraţiei prooccidentale de la Kiev.

Întrebat dacă ar putea lua în considerare eliberarea militarilor ucraineni capturaţi în Marea Azov în cadrul unui schimb de prizonieri, liderul de la Kremlin a declarat: "Nu avem în vedere un schimb de prizonieri, iar Ucraina nu a ridicat această problemă, este prea devreme să vorbim despre aşa ceva. Investigaţiile continuă, trebuie să stabilim că a fost o provocare a Administraţiei Ucrainei (...)".

"Actuala conducere a Ucrainei nu este interesată de rezolvarea problemelor. Cât timp vor rămâne la putere războiul va continua. De ce? Deoarece atunci când sunt provocări, ostilităţi de genul celor din Marea Neagră, poţi folosi mereu războiul pentru justificarea eşecurilor economice", a subliniat Putin.

Instanţe judiciare din Crimeea au decis miercuri plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs în Marea Azov. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile. Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Ucraina a denunţat o "agresiune" a Rusiei şi a instituit Legea marţială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO au criticat Rusia şi au cerut măsuri pentru detensionarea situaţiei.

Comentarii

loading...