13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin face apel la statele G20 pentru încetarea sancțiunilor economice pe timp...

Putin face apel la statele G20 pentru încetarea sancțiunilor economice pe timp de pandemie

“În varianta ideală, ar trebui introdus un moratoriu comun asupra restricţiilor ce vizează bunurile esenţiale şi tranzacţiile financiare pentru achiziţia lor”, a declarat Putin în timpul discursului său la summitul ţărilor din G20.

“Până la urmă, aceasta este o problemă de viaţă sau de moarte a oamenilor, o problemă strict umanitară”, a subliniat şeful statului rus, estimând că “războaiele comerciale şi sancţiunile agravează criza” cauzată de COVID-19, potrivit Agerpres.

De asemenea, liderul rus a propus înfiinţarea de “culoare verzi la adăpost de războaie comerciale şi de sancţiuni”, pentru aprovizionarea cu medicamente, produse alimentare, echipamente şi tehnologii.

Economia rusă a fost puternic lovită de criza mondială pe care a generat-o pandemia, în special din cauza prăbuşirii preţului la petrol şi, prin ricoşeu, a rublei.

Rusia se confrunta deja cu dificultăţi economice din 2014, ca urmare a sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse în legătură cu conflictul din Ucraina.

Moscova militează de asemenea pentru îmblânzirea sancţiunilor SUA împotriva Iranului.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă