Putin ia foc după dezvăluirile oamenilor lui Navalnîi: ”Niște escroci preocupați de înșelătorie!”

Putin ia foc după dezvăluirile oamenilor lui Navalnîi: ”Niște escroci preocupați de înșelătorie!”

Vladimir Putin a reacționat în termeni duri, prin intermediul secretarul de presă Dmitri Peskov, la dezvăluirile privind Palatul faraonic de la Marea Neagră, construit de clientela prețedintelui Federației Ruse.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Peskov a numit ”prostii” dezvăluirile din cadrul anchetei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului considerând că scopul principal al acestor materiale este, de fapt, acela de a primi bani de la cetățeni prin mijloace frauduloase.
"La sfârșitul acestui material minunat există numere de cont cu o cerere de a transfera bani acolo. Mi se pare că aceasta este probabil sarcina principală a acestor materiale, astfel de pseudo-investigații, aceasta este principala înșelătorie", a spus Peskov, încercând să abată atenția cititorilor către o notă editorială comună siteurilor de presă independentă, prin care publicul este invitat, în mod obișnuit, să doneze, pentru a susține publicațiile în cauză
"Îi avertizăm pe toți cetățenii, în special având în vedere un număr atât de mare de puncte de vedere - gândiți-vă înainte de a transfera bani către astfel de escroci, deoarece metodele de retragere a banilor de la populație de către acești escroci se îmbunătățesc constant. Gândiți-vă de zece ori!" - a sunat îndemnul reprezentantului Kremlinului.
Potrivit lui Peskov, „în acest caz, președintele este acuzat de ceva care nu există”. "Toate proprietățile președintelui Rusiei sunt declarate anual, prevăzute în declarația de avere", a subliniat secretarul de presă. În opinia sa, publicația „nu este prezentat nimic nou”, deoarece „acest subiect a fost aruncat în public în urmă cu trei sau patru ani”.
Secretarul de presă al Kremlinului a continuat, pe același ton inflamat, afirmând că ”pseudo-ancheta” publicată nu are „nimic de-a face nici cu președintele, nici cu Kremlinul”.
"Prin urmare, nu avem nici cea mai mică dorință de a ne interesa de acest lucru", a explicat secretarul de presă, catalogând ca fiind „o declarație absolut nefondată” și ”prostie pură” și informațiile potrivit cărora Serviciul Federal de Securitate (FSO) ar păzi palatul în cauză.

Comentarii

loading...