15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin îi sare în ajuror lui Trump

Putin îi sare în ajuror lui Trump

”Eu nu văd nimic compromiţător în conversaţia dintre Trump şi Zelenski”, a declarat Vladimir Putin, referindu-se la acest apel telefonic din cauza căruia preşedintele republican este anchetat în vederea destituirii, potrivit Afp.

Donald Trump a cerut doar ”o anchetă cu privire la o posibilă schemă de corupţie a unui fost membru al administraţiei prezidenţiale. Orice şef de stat ar fi făcut la fel”, a adăugat liderul de la Kremlin, care s-a exprimat la un forum pe tema energiei.

Democraţii americani au lansat în urmă cu opt zile o anchetă în vederea destiturii celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

Ei îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean, într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, să anchete cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

Însăm în ochii lui Vladimir Putin, adversarii săi politici ”folosesc orice pretext pentru a-l ataca pe preşedintele Trump. Iar azi este Ucraina”.

”Acest lucru confirmă încă o dată că noi nu aveam nicio legătură. Ei căutau doar un pretext”, a continuat Putin, referindu-se la acuzaţi de amestec rus în alegerile americane din 2016.

Întrebat dacă Rusia intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din 2020 în Statele Unite, Putin a răspuns ironic.

”Am să vă încredinţez un secret: da! O vom face fără îndoială. Dar nu spuneţi nimănui”, a declarat preşedintele rus în aplauzele sălii.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă