Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin le mulţumeşte ruşilor pentru că îi permit să fie preşedinte până în 2036

Putin le mulţumeşte ruşilor pentru că îi permit să fie preşedinte până în 2036

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a mulţumit ruşilor pentru că au validat larg o reformă care-l autorizează să rămână la putere până în 2036, un scrutin criticat în Occident şi catalogat drept o minciună de către opoziţie relatează AFP, via News.ro.

Florin Budescu 0 comentarii

Putin le-a spus ”un mare mulţumesc” ruşilor pentru ”susţinerea şi încrederea” lor, într-o alocuţiune televizată, joi. El a dat asigurări că reforma va oferi o ”stabilitate internă şi timp în vederea consolidării ţării şi tuturor instituţiilor sale”.

Kremlinul a salutat anterior un ”triumf”. Porivit rezultatelor finale publicate joi de Comisia Electorală, votul de aprobare a unui bloc de revizuiri constituţionale s-a încheiat cu victoria taberei ”da” cu 77,92% din voturi.

Unul dintre amendamente îi dă lui Putin opţiunea să efectueze încă două mandate la finalul celui actual, în 2024. El va avea astfel posibilitatea să rămână la Kremlin până în 20136, când ar avea 84 de ani.

Revizuirea introduce totodată în Constituţie principii conservatoare dragi preşedintelui - credinţa în Dumnezeu, căsătoria rezervată heterosexualilor, învăţământul patriotic -, dar şi garanţii sociale ca indexarea pensiilor.

Putin introduce de asemenea în Legea fundamentală principiul supremaţiei Constituţiei ruse asupra dreptului internaţional.

Comentarii

loading...