19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin: Rusia îşi va apăra întotdeauna interesele

Putin: Rusia îşi va apăra întotdeauna interesele

Acuzaţiile ‘reprezintă o modalitate de descurajare, la fel ca sancţiunile’, a spus Putin, adăugând că ‘acuzaţiile la nesfârşit creează – aşa cum cred cei care le promovează – o bază pentru aplicarea unor măsuri de descurajare’ a dezvoltării Rusiei.

‘Ei văd în Rusia o ameninţare, văd că Rusia devine un rival pentru ei. Consider că este o politică greşită’, a afirmat şeful statului rus, adăugând că ‘nu e nevoie ca cineva să fie descurajat, (…) ci este necesară instituirea unei cooperări constructive’.

În acelaşi timp, preşedintele rus a afirmat că partenerii occidentali încep să înţeleagă treptat necesitatea de a stabili relaţii cu Rusia. ‘Este timpul să ne aşezăm la masa de negocieri şi să elaborăm o schemă pentru securitatea europeană’, a afirmat Vladimir Putin, citat de TASS.

Despre eventualitatea unui al treilea război mondial, preşedintele rus a citat o afirmaţie a lui Albert Einstein: ‘Nu ştiu cu ce arme se va lupta în cel de-al treilea război mondial, dar cu siguranţă cel de-al patrulea va fi dus cu beţe şi pietre’.

Putin a subliniat că ‘un nou război mondial ar putea însemna sfârşitul civilizaţiei’, iar frica de distrugere reciprocă a descurajat dintotdeauna marile puterile de acţiuni bruşte. El a menţionat că, după cel de-al Doilea Război Mondial, ‘războaie regionale au izbucnit constant ici şi colo’, totuşi ‘nu au existat conflicte globale’. ‘De ce? Pentru că în lume, între marile puterile militare s-a stabilit o paritate strategică’, a adăugat şeful statului rus.

Anul acesta nu există invitaţi în sala de unde răspunde preşedintele rus la întrebările populaţiei. Aceasta este noutatea organizatorilor din acest an. În afară de Putin şi moderatori – Kirill Kleimenov (Pervâi canal) şi Andrei Kondraşov (VGTRK) – sunt doar voluntari, care ar trebui să creeze o reacţie de aprobare din partea publicului în timpul când preşedintele rus va răspunde la întrebări, potrivit portalului newsru.com.

Toate întrebările, solicitările şi plângerile oamenilor sunt afişate pe ecrane interactive în sală, sub formă de apeluri SMS, MMS şi apeluri video, conform canalului media citat.

În afară de sala goală, o altă noutate în acest an este că toţi guvernatorii trebuie să stea lângă ecrane şi telefoane, în timp ce preşedintele încearcă să rezolve problemele pe care autorităţile regionale pe care el le-a ales nu sunt în măsură să le se rezolve singure. La rândul lor, guvernatorii au obligat guvernele şi parlamentele regionale să se reunească la 7 iunie pentru a examina ordinele date de Putin în mod operativ şi la ‘superlativ’.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă