10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin speră ca Iranul să-şi exporte în continuare petrolul, în pofida sancţiunilor...

Putin speră ca Iranul să-şi exporte în continuare petrolul, în pofida sancţiunilor americane

Administraţia Trump le-a impus ţărilor care importă ţiţei din Iran să pună capăt acestor achiziţii începând de la 1 mai, ameninţându-le cu sancţiuni.

Donald Trump vrea să oprească exportul de petrol al Republicii islamice, după ce a scos Statele Unite din Acordul de la Viena, încheiat în iulie 2015, în dosarul nuclear iranian.

Washingtonul vrea ca Arabia Saudită şi aliaţii săi de la Golful Persic să-şi crească producţia, pentru a înlocui exportul iranian.

Întrebat în acest sens, Vladimir Putin a declarat că ”speră că acest lucru nu se va întâmpla până la urmă, dar, în teorie, avem acorduri în cadrul OPEP”.

”Noi nu am primit informaţii de la partenerii noştri saudiţi sau de la vreun membru OPEP care să arate că ei sunt pregătiţi să iasă din aceste acorduri”, a adăugat el.

Putin a spus că nu ştie cum vor reacţiona pieţele mondiale ale energiei la această consolidare a sancţiunilor americane impuse Iranului.

Statele Unite afirmă că ele cooperează cu saudiţii şi alte ţări producătoare de la Golful Persic pentru ca pieţele să fie ”aprovizionate convenabil”.

Însă unii analişti se tem că această măsură contra Iranului, cuplată cu sancţiuni impuse Venezuelei, ar putea să afecteze capacităţile la nivel mondial.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă