Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Putin vrea să reducă de două ori în decurs de şase ani nivelul sărăciei ''inadmisibile'' în Rusia

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi că vrea să reducă de două ori nivelul de sărăcie "inadmisibilă" în Rusia în cursul următorilor şase ani, adică durata viitorului mandat pe care ar urma să-l obţină, fără surprize, la scrutinul din 18 martie, relatează AFP şi TASS.

Rl online 0 comentarii

"Noi trebuie să reducem în şase ani de cel puţin două ori nivelul de sărăcie", a declarat Putin în cursul discursului său anual în faţa camerelor reunite ale parlamentului Consiliul Federaţiei (camera superioară) şi Duma de Stat (camera inferioară), difuzat de televiziune. El a subliniat că numărul persoanelor care se confruntă cu sărăcia în ţară a trecut de la 42 de milioane în anul 2000 la circa 20 de milioane în prezent.

În discursul anual despre starea naţiunii, care intervine cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, Putin a spus că Rusia ar trebui să se străduiască să intre în clubul "80+" - adică pe lista ţărilor cu o speranţă de viaţă de peste 80 de ani.

Principalul inamic al Rusiei şi ameninţarea majoră la adresa sa este rămânerea în urmă, a declarat Putin în mesajul său adresat Adunării Federale, în sala Manej din centrul Moscovei.

Spre deosebire de anii precedenţi, discursul preşedintelui, care se aşteaptă să câştige viitoarele alegeri prezidenţiale, este adresat de data aceasta tuturor cetăţenilor, şi nu doar elitei politice din Rusia.

Cea mai mare parte a discursului nu va fi dedicat rezultatelor ultimului an al guvernării lui Putin, ci modului în care, conform Kremlinului, va fi sau ar trebui să arate următorul mandat de şase ani al actualului preşedinte (deja al patrulea mandat), conform observatorilor.

Astfel, mesajul ar trebui să abunde în promisiuni electorale ale candidatului la preşedinţie, Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, chiar a spus că perspectivele pe viitor din acest discurs coincid cu programul lui Putin la alegerile viitoare, conform presei ruse. Acesta este al 14-lea discurs către naţiune rostit de Vladimir Putin de când se află la putere în Rusia.

Comentarii

loading...