Puţini britanici susţin suspendarea parlamentului înainte de Brexit

Puţini britanici susţin suspendarea parlamentului înainte de Brexit

Puţin peste un sfert (27%) dintre britanici susţin suspendarea timp de o lună a parlamentului de la Londra, aşa cum a solicitat premierul Boris Johnson, în timp ce 47% se opun, relevă un sondaj de opinie realizat miercuri de YouGov pentru cotidianul The Times, transmite Reuters.

Rl online 0 comentarii

Sondajul, realizat pe un eşantion de 5.734 britanici, mai arată că 51% dintre susţinătorii ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană sprijină suspendarea parlamentului, în timp ce doar 9% se opun acestei decizii.

Premierul Boris Johnson va limita capacitatea parlamentului de a-i dejuca planul privind Brexitul, reducând practic intervalul în care membri ai legislativului ar putea încerca să blocheze un Brexit fără acord.

Data limită pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană a fost fixată pentru 31 octombrie 2019.

Regina Elisabeta a II-a a aprobat miercuri planul premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul, relevă o declaraţie a organismului oficial de consilieri ai Reginei, cunoscut drept Privy Council. Documentul confirmă că parlamentul Regatului Unit va fi suspendat începând cu o zi din intervalul 9-12 septembrie până la 14 octombrie.

Premierul Johnson anunţase miercuri dimineaţă că va programa Discursul Reginei în parlament pe 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negând că astfel ar încerca să împiedice legislativul să-i blocheze planurile de Brexit.

Comentarii

loading...