Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rachetă balistică distrusă de scutul antiaerian al Arabiei Saudite. Viza ținte civile

Rachetă balistică distrusă de scutul antiaerian al Arabiei Saudite. Viza ținte civile

Scutul antirachetă al din Arabiei Saudite a interceptat și distrus marți o rachetă balistică lansată de grupul Houthi din Yemen, către Riyadh, s-a anunțat îhntr-un comunicat al Coaliției arabe, condusă de Regatul Saudit. Acest atac ar putea genera un război între regat și Iran.

Rl online 0 comentarii

Nu există rapoarte despre victime sau pagube materiale. În schimb, un purtător de cuvânt al ONU pentru drepturile omului a declarat că atacurile aeriene ale coaliției au ucis cel puțin 136 de ne-combatanți în Yemen, din 6 decembrie, relatează agenția Reuters.

Mișcarea Houthi, afiliată Iranului, a declarat că a țintit racheta împotriva curții regale saudite, mai precis viza Palatul al-Yamama, unde se desfășura o întâlnire a liderilor saudiți. Atacul este considerat un nou capitol în escaladarea conflictului.

Coaliția condusă de Arabia Saudită a declarat că racheta, cea mai recentă dintre cele câteva îndreptate spre Riyadh, viza zonele rezidențiale, dar nu s-a produs niciun prejudiciu.

Citând o declarație a Coaliției, agenția națională de știri saudită (SPA) a declarat că rachetele produse de Iran reprezintă o amenințare la adresa securității regionale și internaționale. Aceasta a acuzat gruparea Houtha folosește puncte de frontieră din Yemen, folosite în misiuni umanitare, pentru a face contrabandă cu rachete din Iranul, principalul inamic al Arabiei Saudite.

 

Comentarii

loading...