15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac israelian omoară civili: presa Siriană

Atac israelian omoară civili: presa Siriană

Avioanele de război israeliene au lansat un raid aerian care viza poziții militare siriene în Homs și la periferia Damascului din Siria, într-un atac care a ucis cel puțin patru civili și a rănit încă 21, conform presei de stat siriene.

Armata siriană a declarat luni că sistemul anti-aerian s-a confruntat cu atacul, care a fost lansat din spațiul aerian libanez.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, întrebat despre raport, a declarat: “Nu comentăm despre astfel de rapoarte”.

Televiziunea de stat Siriană al-Ikhbariya a declarat că cei patru civili, inclusiv un copil, au fost uciși în Sahnaya, la sud de Damasc, ca fiind “un rezultat al agresiunii sioniste”.

Agenția de știri de stat SANA a declarat că încă 21 de persoane au fost rănite. SANA a raportat, de asemenea, că apărarea aeriană din Siria a interceptat o serie de rachete.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de atacuri în Siria, cu care afirmă că a lovit rivalul său regional, Iranul, și grupul Hezbollah libanez, pe care îi numește cea mai mare amenințare la frontierele sale.

Iranul și Hezbollah sunt partea președintelui Bashar al-Assad în războiul sirian, iar Israelul declară că cei doi actori încearcă să transforme Siria într-un nou front împotriva israelienilor.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă