18 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Raiduri israeliene în Fâşia Gaza, ca ripostă la un tir cu rachete

Aviaţia a vizat ”opt ţinte militare în trei baze ale Hamas”, potrivit unui comunicat al armatei.

Aceste raiduri nu s-au soldat cu victime, a indicat la rândul său gruparea islamistă Hamas într-un comunicat.

Atacurile aeriene intervin ca ripostă la un tir cu rachete împotriva Israelului dinspre Fâşia Gaza, a afirmat armata israeliană.

Sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome nu a reuşit să intercepteze racheta, a precizat un purtător de cuvânt militar, adăugând că pe moment nu se ştie dacă proiectilul lansat de palestinieni a produs pagube, o anchetă fiind în curs de desfăşurare.

Aviaţia israeliană a vizat, între altele, o bază militară în nordul Fâşiei Gaza, o tabără de antrenament, precum şi un sit unde sunt fabricate arme şi altul unde acestea sunt depozitate, conform comunicatului armatei.

Este primul tir cu rachete de la episodul de săptămâna trecută când o rachetă trasă dinspre Fâşia Gaza a distrus o casă într-un oraş israelian, provocând – ca ripostă – raiduri israeliene împotriva a circa 20 de ţinte militare în Fâşia Gaza.

Hamas a dezminţit că s-ar afla în spatele recentelor tiruri cu rachete împotriva Israelului, acuzând elemente ”iresponsabile” de încercarea de a torpila eforturile ONU şi Egiptului privind încheierea unui armistiţiu cu Israelul.

Dar armata israeliană a reiterat în comunicatul său că ea consideră mişcarea islamistă Hamas drept responsabilă pentru ”toate evenimentele emanând dinspre Fâşia Gaza”, adăugând că este pregătită pentru o ”largă gamă de scenarii”.

Ultima oră
Pe aceeași temă