Raport: China își intensifică eforturile pentru a influența administrația Biden!

Raport: China își intensifică eforturile pentru a influența administrația Biden!

Un oficial al serviciilor de informații din SUA a avertizat împotriva creșterii eforturilor Chinei de a influența noua administrație a președintelui ales, Joe Biden.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

William Evanina, directorul Centrului Național de Contrainformații și Securitate al Statelor Unite, a declarat că statul chinez își va redirecționa campaniile de influență către noua administrație, adăugând faptul că reprezentanții Beijingului se concentrează atât asupra persoanelor apropiate lui Biden, cât și asupra celor apropiați de oficialii noii administrații.

”Am prevăzut faptul că oficialii din China își vor re-vectoriza campaniile de influență către noua administrație", a spus William la Summit-ul Aspen Cyber din 2 decembrie, afirmând că noile campanii de influență planificate de către China s-au înscris în zona predictibilă, luată în calcul de către contrainformațiile americane

Declarațiile șefului contrainformațiilor Statelor Unite vin în urma rapoartelor despre presupusele amestecuri chineze în alegerile americane recent încheiate, în timpul cărora ambii candidați au acuzat imixtiunea Beijingului. În timp ce Trump l-a acuzat pe fiul rivalului său, Hunter Biden, că operează afaceri nelegitime în China, Biden l-a sancționat pe președinte, pe motivul că acesta are un cont bancar într-o bancă din China.

Comunitatea americană de informații avertizase înainte de alegeri că Beijingul încearcă din greu să influențeze rezultatul alegerilor. SUA au acuzat, de asemenea, China că a încercat să fure cercetarea vaccinului COVID-19, vizând firmele americane care desfășurau cercetări farmaceutice.

În timpul Summit-ului Aspen Cyber din 2 decembrie, un oficial al departamentului de justiție a menționat faptul că, de când Statele Unite au început anchetarea cercetătorilor chinezi pentru presupus furt de proprietate intelectuală, peste 1.000 de alți cetățeni chinezi suspectați că și-ar ascunde adevărata identitate au părăsit țara.
John Demers, șeful diviziei de securitate națională a Departamentului de Justiție, a declarat că sute de cercetători chinezi au fost identificați de anchetatorii americani ca având legături cu Armata Populară de Eliberare (PLA) din China, fapt de altfel ascuns în mod deliberat de oficialii din domeniul imigrației.

Citește totul despre:

#china #sua #joe biden

Comentarii

loading...