10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalRaport: Coreea de Nord va avea rachete care pot lovi Marea Britanie

Raport: Coreea de Nord va avea rachete care pot lovi Marea Britanie

Potrivit acestui raport parlamentar, regimul de la Phenian va dezvolta ”aproape sigur”, în următoarele 18 luni, rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare ce vor avea capacitatea să lovească şi teritoriul Marii Britanii.

”Este aproape o certitudine că rachetele nord-coreene vor avea capacitatea să atingă teritoriul britanic, dacă actualele programe balistice şi nucleare ale Phenianului vor continua să se dezvolte”, se arată în raportul Comisiei pentru Apărare a Camerei Comunelor.

De asemenea, parlamentarii britanici au atras atenţia că Marea Britanie are o capacitate redusă de apărare, în cazul unui atac lansat de Coreea de Nord.

“Coreea de Nord încă nu a demonstrat că rachetele sale intercontinentale pot fi încărcate cu focoase nucleare, însă au făcut progrese semnificative în ultimii doi ani”, susține raportul Comisiei.

Pe de altă parte, parlamentarii britanici sunt de părere că este ”puţin probabil” ca Phenianul să lanseze un atac nuclear împotriva Marii Britanii, întrucât Coreea de Nord nu percepe Regatul Unit drept o ameninţare.

Coreea de Nord a anunțat, în ultimele luni, că lucrează la un nou tip de rachetă intercontinentală, denumită Hwasong-15. Scopul acestui program militar ar fi – conform propagandei regimului comunist de la Phenian – să poată fi atins cu rachete chiar teritoriul SUA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
Ultima oră
Pe aceeași temă