Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raport OIAC: Agent chimic toxic care conţinea clor, folosit în atacul de la Douma, din 2018

Raport OIAC: Agent chimic toxic care conţinea clor, folosit în atacul de la Douma, din 2018

Organizaţia pentru Interzicerea Armamentului Chimic (OIAC) a dat publicităţii un raport cu privire la atacul asupra oraşului sirian Douma, din 7 aprilie 2018, din care reiese că “s-a folosit un agent chimic toxic, care conţinea clor”, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Reprezentanţii OIAC au vizitat Douma, au analizat eşantioane luate de la locul atacului şi de la oamenii afectaţi, au discutat cu martori şi au studiat analizele toxicologice şi balistice.

Potrivit AFP, în raport se arată că doi cilindri care conţineau gaz toxic au căzut pe acoperişul unei case din Douma.

Martorii le-au relatat inspectorilor OIAC că în urma atacului chimic au murit 43 de persoane.

În mai 2018,  preşedintele sirian Bashar al-Assad cataloga drept o ”farsă” acuzaţiile cu privire la atacul chimic comis de regim în Douma. El afirma atunci că aceste acuzaţii sunt o farsă, o piesă de teatru, în principal doar cu scopul de a ataca armata siriană” şi ”a ridica moralul teroriştilor” - cum îi numeşte al-Assad în general pe rebelii care luptă împotriva regimului său. El a reafirmat că ţara sa ”nu mai are arsenal chimic” din 2013 şi a adăugat că, dacă a avut loc un atac chimic în această zonă, ”ar fi trebuit să fie sute, eventual mii de victime” şi nu doar aproximativ 40.

Comentarii

loading...