10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRapperul american Meek Mill, eliberat condiţionat, după o intensă mobilizare

Rapperul american Meek Mill, eliberat condiţionat, după o intensă mobilizare

Această decizie a generat proteste virulente şi a alimentat dezbaterea despre prejudecăţile rasiste ale anumitor legi din SUA.

Curtea Supremă din Pennsylvania a dispus eliberarea pe cauţiune a artistului de 30 de ani.

Rapperul fusese condamnat în luna noiembrie de către judecătoarea Genece E. Brinkley la patru ani de închisoare, fără posibilitatea de eliberare condiţionată, într-un caz datând din anii adolescenţei sale. Artistul fusese imediat închis, deoarece judecătoarea a estimat că rapperul nu a respectat condiţiile menţinerii sale în libertate, în special prin faptul că şi-a programat concerte.

Crescut de mama sa în Philadelphia, după ce tatăl său a fost ucis, artistul, pe numele său real Robert Williams, fusese eliberat condiţionat după o arestare în 2008 pentru posesie de narcotice şi arme de foc.

În hotărârea sa, Curtea Supremă din Pennsylvania a dat instanţei 60 de zile pentru a-şi revizui decizia.

La plecarea din închisoare, Meek Mill le-a mulţumit fanilor şi procurorului din Philadelphia care nu a cerut o sentinţă fără posibilitatea eliberării condiţionate la procesul său.

Multe celebrităţi l-au susţinut pe Meek Mill, denunţând sistemul judiciar şi penitenciar american. Într-un editorial publicat în New York Times, mogulul hip-hop Jay-Z sublinia că “ceea ce se întâmplă cu Meek Mill arată modul în care justiţia noastră întinde capcane şi hărţuieşte de sute de mii de persoane de culoare în fiecare an”.

Cel puţin 61.250 de persoane sunt reţinute Statele Unite pentru încălcări minore ale condiţiilor de eliberare condiţionată, potrivit unui sondaj recent realizat de organizaţia nonprofit americană The Marshall Project.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă