Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raul Castro, întrevedere cu șefa diplomaţiei europene

Raul Castro, întrevedere cu șefa diplomaţiei europene

Federica Mogherini, șefa diplomaţiei europene, și preşedintele Cubei, Raul Castro, au participat la Havana la o vizită oficială, cu scopul de a consolida relaţiile economice şi politice între Blocul comunitar şi statul comunist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Rl online 0 comentarii

Mogherini a afirmat că statele membre ale Uniunii Europene reprezintă cel mai important partener economic al Cubei şi a anunţat o serie de acorduri comerciale cu regimul de la Havana.

Diplomaţia cubaneză a anunţat că acorduri de cooperare în domeniul energiei regenerabile, agriculturii durabile, culturii şi expertizei, în valoare de 49 de milioane de euro, vor fi semnate în curând. O delegaţie a Băncii Europene de Investiţii va vizita Cuba la sfârşitul lunii ianuarie.

Raul Castro şi Federica Mogherini s-au întâlnit "într-o atmosferă amicală" şi au discutat probleme internaţionale de interes comun, apreciind situatia actuală a relaţiilor bilaterale, potrivit unui comunicat al guvernului cubanez.

Şefa diplomaţiei europene a declarat că blocada economică impusă de Statele Unite împotriva Cubei nu este o soluţie legală şi înrăutăţeşte calitatea vieţii în această ţară, relatează Mediafax.

Comentarii

loading...