15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Război comercial SUA – Europa. Trump acuză UE că impune măsuri economice incorecte

„Secretarul Comerţului, Wilbur Ross, va purta discuţii cu reprezentanţi ai Uniunii Europene despre eliminarea taxelor imense şi barierelor pe care europenii le folosesc împotriva Statelor Unite. Este vorba de măsuri incorecte faţă de fermierii şi producătorii americani”, a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

Acuzaţiile lui Donald Trump împotriva Uniunii Europene intervin în contextul în care el a decis impunerea de taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. Uniunea Europeană a ameninţat Statele Unite cu măsuri de retorsiune din cauza acestei decizii, iar liderii europeni au cerut negocieri cu Washingtonul.

UE respinge acuzaţiile lui Donald Trump şi ameninţă cu o reacţie „fermă şi proporţionată”

Comisia Europeană a respins, luni după-amiază, acuzaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, privind practicile comerciale, constatând că liderul de la Casa Albă prezintă date selective şi avertizând că Uniunea Europeană este pregătită să aibă o reacţie „fermă şi proporţionată”.

„Prezentarea în mod selectiv a unor tarife speciale într-un anumit domeniu, precum taxele la importurile de maşini impuse de ambele părţi, conduce la pierderea imaginii de ansamblu, fără a ţine cont de nivelurile mai mici la alte produse”, a răspuns un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

„Piaţa UE este una dintre cele mai deschise din lume, iar dacă cineva începe să arunce cu pietre trebuie să se asigure că nu locuieşte într-o casă de sticlă”, precizează Comisia Europeană, avertizând că, deşi preferă dialogul, este pregătită să riposteze „ferm şi proporţionat” la taxele vamale decise de Donald Trump la importurile de oţel şi aluminiu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă