15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalRăzboi în Caucaz. Armenia cere oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea

Război în Caucaz. Armenia cere oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea

Premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, a cerut oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea, anunță, sâmbătă, agențiile occidentale de presă.

“Șeful guvernului Armeniei a cerut preşedintelui rus să înceapă consultări urgente pentru a determina natura şi cantitatea de ajutor pe care Federaţia Rusă îl poate oferi Armeniei pentru a-i asigura securitatea”, a anunţat partea armeană.

După cum se știe, Armenia este una dintre cele trei state din Caucaz care au făcut parte din URSS. Pe baza unui acord cu guvernul de la Erevan, Rusia menține în continuare o bază militară în Armenia.

Pe de altă parte, Azerbaidjanul, țară turcofonă, este susținut în conflictul cu Armenia de către Turcia. În ultimele zile, evoluția conflictului dintre Armenia și Azerbadjan a înclinat în favoarea Azerbaidjanului.

Războiul dintre cele două țări se derulează în condițiile în care ONU a recunoscut enclava Nagorno-Karabah, cu populație armeană, drept parte a Azerbaidjanului.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă