15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRăzboiul comercial UE-SUA, pe cale să escaladeze. Soluția lui Trump

Războiul comercial UE-SUA, pe cale să escaladeze. Soluția lui Trump

Comisia Europeană pregăteşte o listă de produse americane de import, în valoare totală de aproximativ 20 miliarde de euro, pe care ar urma să le taxeze semnificativ în cazul în care Statele Unite ale Americii vor introduce tarife pentru importurile de automobile din UE, a anunţat miercuri Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comerţ, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Sperăm că nu va trebui să ajungem la asta şi vom găsi o soluţie. Dacă nu, Comisia Europeană pregăteşte o listă mai degrabă lungă de bunuri americane, în valoare de aproximativ 20 miliarde de euro”, a declarat Cecilia Malmstrom într-un interviu acordat publicaţiei suedeze Dagens Nyheter.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va discuta miercuri, la Washington, cu Donald Trump despre tensiunile comerciale provocate de aceste tarife şi va încerca să dezamorseze conflictul comercial care ameninţă să se agraveze între europeni şi americani.

Juncker nu va prezenta o ofertă comercială specială în timpul discuţiilor cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni Executivul comunitar.

 

Soluția lui Trump pentru conflictul comercial UE-SUA

Înaintea vizitei lui Junker la Casa Albă, Trump a spus, bineînțeles, pe Twitter, ce dorește să obțină de pe urma discuțiilor. „Uniunea Europeană vine mâine la Washington să negocieze o înțelegere pe Comerț. Am o idee pentru ei. Și SUA și UE să renunțe la toate tarifele, barierele și subsidiile! Aceea am putea numi Piața Liberă și Comerț Echitabil! Sper să o facă, noi suntem pregătiți – dar nu o să o facă!”, a scris acesta, ieri, pe rețeaua de socializare.

Juncker, la rândul său, nu este foarte încântat de întrevederea pe care urmează să o aibă cu Trump. „Nu sunt foarte optimist. Îl știu pe domnul Trump destul de bine. L-am întâlnit frecvent și știu cum să mă înțeleg cu el și știu cum își negociază el înțelegerile. Vom negocia ca egali”, a declarat președintele Comisiei Europene pentru televiziunea germană ZDF, citată de AFP.

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă