13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalReacția lui Putin după ce un rus a fost arestat în Italia

Reacția lui Putin după ce un rus a fost arestat în Italia

Aleksander Korşunov, director pentru dezvoltarea afacerilor la compania rusă UEC (United Engine Corporation), a fost reţinut pe un aeroport din Napoli pe 30 august, după ce Washingtonul a emis un mandat pentru arestarea sa.

UEC produce motoare pentru avioane civile şi militare. Conglomeratul de stat Rostec, care deţine UEC, a precizat că Korşunov este nevinovat, la fel ca şi UEC, au relatat agenţiile ruse de presă.

Ministerul de Externe din Italia a precizat că nu comentează acest caz.

În cadrul Forumului Economic Oriental, care se desfăşoară la Vladivostok, Putin a spus că arestarea pare să fie motivată de ceea ce el a numit concurenţă neloială.

“Este cu adevărat o practică foarte rea. În acest caz ne confruntăm cu tentative de concurenţă neloială”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Putin a spus că UEC a dezvoltat un nou motor rus şi a încheiat un contract cu o firmă italiană de consultanţă. “Este o practic normală globală. Este o activitate comercială transparentă cu partenerii noştri europeni”, a afirmat el.

Rusia a criticat în mod repetat SUA pentru faptul că solicită arestarea cetăţenilor ruşi în ţări terţe, notează Reuters.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă