15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalReacția NATO după summitul istoric dintre cele două Corei

Reacția NATO după summitul istoric dintre cele două Corei

„Este un prim pas. El este încurajator, însă trebuie înţeles că urmează încă o muncă foarte dificilă”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, în timpul unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor membre.

„Cel mai important lucru este astăzi de a ne exprima bucuria pentru faptul că ei (liderii celor două Corei) s-au întâlnit şi chiar dacă mai e încă un drum lung de parcurs înainte de a ajunge la o soluţie completă pentru criza (coreeană) şi pentru problemele pe care le vedem în Peninsula Coreeană, cred că aceasta este o etapă foarte importantă”, a comentat Stoltenberg.

Liderii celor două Corei s-au întâlnit vineri în cadrul unui summit istoric după o strângere de mână simbolică pe linia de demarcaţie ce divizează peninsula.

Din partea UE, preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, a făcut o paralelă între situaţia din peninsula coreeană şi cea din Balcani, unde el a efectuat un turneu.

El a estimat într-o postare pe contul său de Twitter că evoluţiile din aceste regiuni arată că „imposibilul poate deveni posibil şi că acest lucru depinde în totalitate de voinţa şi curajul oamenilor”.

Cele mai citite

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă