12.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalRebelii au arestat 45 de persoane pentru complicitate cu regimul de la...

Rebelii au arestat 45 de persoane pentru complicitate cu regimul de la Damasc

Acest val de arestări lansat de Frontul Naţional de Eliberare (FNL) a avut loc în provinciile Hama şi Idleb, ultimul scăpând aproape în întregime de sub controlul regimului.

“FNL a lansat o campanie în urmă cu o săptămână care a culminat (duminică) cu arestarea a 45 de susţinători ai reconcilierii şi candidaţi la alegerile municipale anunţate de regimul sirian”, a declarat pentru AFP reprezentatul pentru mass-media al FNL, Adham Radoun.

În total, şaizeci de persoane au fost arestate în cadrul acestei campanii lansate în urmă cu şapte zile şi “represiunea continuă”, a adăugat el.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat “arestarea a aproape 50 de persoane” în regiunile care se întind între provinciile Hama şi Idleb pentru “încercări de a încheia acorduri de reconciliere cu regimul” şi pentru participare la “întâlniri cu serviciile de informaţii”.

Damascul încearcă să recucerească provincia Idleb şi partea controlată de rebeli a provinciei Hama, după ultimele sale victorii în sudul ţării. Regimul controlează în prezent aproape două treimi din teritoriul sirian.

Cele mai citite

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă