Refugiaţii din Germania recunosc că există diferenţe culturale majore

Refugiaţii din Germania recunosc că există diferenţe culturale majore

Refugiaţii care ajung în Germania recunosc că există diferenţe culturale majore, în special în privinţa abordării homosexualităţii, comparativ cu statele lor de origine, ne spune DPA

Virgil Burla 0 comentarii

La acest sondaj, realizat de o comisie germană de experţi de la fundaţii specializate în migraţie şi integrare, au participat 369 de solicitanţi de azil proveniţi din principalele 11 ţări de provenienţă ale acestora şi a fost prezentat joi la Fundaţia Robert Bosch din Berlin.

Nouă din zece intervievaţi şi-au exprimat convingerea că germanii consideră ca fiind "relativ important" sau "foarte important" ca homosexualii şi heterosexualii să aibă drepturi egale. Ei au estimat că numai 30% din populaţia din ţara lor de origine consideră acest lucru important.

Aproximativ 40% dintre ai au mai afirmat că este "întrucâtva" sau "foarte dificil" să se adapteze la aceste diferenţe din Germania, cel mai ridicat nivel dintre toate aspectele cuprinse în sondaj.

Comparativ, deşi mulţi au recunoscut că este o diferenţă majoră în privinţa egalităţii de gen între Germania şi ţările lor de origine, aceasta a fost o chestiune despre care aproape trei sferturi au spus că s-ar putea adapta la ea.

Peste o treime au mai precizat că germanii arată mai puţin respect şi disponibilitate de a avea grijă de membrii în vârstă ai familiei lor decât în ţările de origine ale migranţilor intervievaţi. Îngrijorări similare au fost exprimate şi despre rolul familiei în general în Germania.

Sondajul nu a urmărit să fie reprezentativ pentru toţi refugiaţii care ajung în Germania, a mai declarat comisia de experţi, dar a avut ca intenţie să analizeze reprezentanţii celor mai importante naţiuni care au ajuns în Germania după 2014.

Sondajul, realizat în 2017 şi 2018, a intervievat refugiaţi care au ajuns în Germania după 2014 din Afganistan, Egipt, Albania, Eritreea, Irak, Iran, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria şi Tunisia.

Comentarii

loading...