Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: ilprimatonazionale.it

FOTO: ilprimatonazionale.it

„Regele cocainei din Milano“ a evadat prin acoperișul unei închisori din Uruguay

Un boss al mafiei italiene cunoscut ca „regele cocainei din Milano“ a evadat dintr-o închisoare din Montevideo, capitala Uruguayului, unde aștepta extrădarea spre Italia, au anunțat autoritățile acestui stat sud-american.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Rocco Morabito, 53 ani, șeful celui mai puternic grup al crimei organizate din Italia, ’Ndrangheta, a fugit din închisoare împreună cu alți trei indivizi printr-o gaură în acoperișul clădirii și au coborât pe o coardă pe terenul unei ferme alăturate. Ceilalți trei evadați  alături de Morabito așteptau și ei extrădarea spre  Brazilia și Argentina. Morabito, fugit din Italia de 23 de ani, a fost arestat în septembrie 2017 într-un hotel de lux din Montevideo unde locuia cu soția, de origine angoleză. Gangsterul italian,  condamnat în contumacie în Italia la 30 de ani de închisoare,  era căutat de poliție din 1994 după ce încercase să importe  din Brazilia o tonă de cocaină, în valoare de 13 miliarde de lire, (7,64 milioane dolari),  potrivit Corierre della Sera. Mafiotul,  suspectat că transporta droguri la Milano din diverse locații din țară, era căutat pentru apartenență la o organizație criminală implicată în trafic internațional de droguri. Media italiene îl descriau pe Morabito ca „o figură-cheie a ’Ndranghetei calabreze”, care controlează o mare parte a comerțului mondial de cocaină.  Morabito obținuse documente uruguayene prezentând un pașaport fals brazilian pe numele Francisco Capeletto  și venise în Uruguay în 2002, unde a achiziționat o vilă luxoasă în stațiunea balneară Punta del Este, în sudul litoralului. O percheziție a proprietăților sale a permis descoperirea a 13 telefoane mobile, 12 carduri bancare, două mașini, 150 fotografii pentru pașaport, un pașaport portughez, o cantitate de bijuterii, circa 50.000 de dolari și un pistol. El a fost arestat după o anchetă care a durat șase luni, declanșată după ce și-a înscris fiica într-o școală locală sub adevăratul ei nume. Nicola Gratteri, procuror general anti-mafia în orașul calabrez Catanzaro a declarat la aflarea evadării mafiotului că „este o veste proastă. Este un alt efect secundar al termenilor lungi de așteptare a extrădării. Este timpul ca politicienii să discute noi acorduri cu țări din America de Sud, precum cel încheiat de Italia cu Columbia în urmă cu câțiva ani, în virtutea căruia criminalii pot fi -extrădați acum în termen de 48 de ore”. 

 

 

Comentarii

loading...