9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalRegina Elisabeta a II-a, întristată de moartea ultimului său câine corgi

Regina Elisabeta a II-a, întristată de moartea ultimului său câine corgi

Câinele, care avea aproape 15 ani şi suferea de cancer, a fost eutanasiat duminică la Castelul Windsor, potrivit Daily Mail.

Willow a fost cel de-al 14-lea urmaş al lui Susan, câinele primit în dar de prinţesa Elisabeta cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani, în 1944.

Regina mai deţine în prezent doi câini, Vulcan şi Candy, exemplare din rasa dorgi, o încrucişare între corgi şi dachshund.

Anul trecut, Elisabeta a II-a a acceptat să adopte un corgi, pe Whisper, după decesul proprietarului său, un fost administrator al domeniului Sandringham, însă Willow era singurul câine rămas în viaţă care avea o legătură cu familia originală de corgi regali.

În tinereţe, prinţesa Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a ataşat de câinele tatălui său, Dookie, un corgi galez Pembroke, şi a dorit să deţină la rândul ei un astfel de exemplar. Astfel, a primit-o în dar pe Susan.

În timpul domniei sale, regina a deţinut peste 30 de exemplare de corgi, mulţi dintre aceşti câini fiind descendenţi direcţi ai lui Susan, care a fost atât de iubită încât prinţesa Elisabeta a luat-o cu ea în luna de miere.

Willow a apărut în scheciul din 2012 cu James Bond în care regina apare cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. În acesta, câinele şi alţi doi corgi, Monty şi Holly, îl întâmpină pe agentul secret 007, interpretat de Daniel Craig, în timp ce acesta soseşte la palat pentru a-i fi încredinţată o misiune din partea reginei. Monty, care avea atunci 13 ani, a decedat câteva luni mai târziu. Holly a fost eutanasiată în octombrie 2016 în urma unei afecţiuni.

Palatul Buckingham a refuzat să facă comentarii cu privire la acest subiect privat, precizează sursa citată.

Prinţul Harry a dezvăluit anul trecut că logodnica sa, Meghan Markle, a reuşit să se facă plăcută “imediat” de câinii reginei.

“Am fost lătrat în ultimii 33 de ani – ea a intrat, absolut nimic”, a descris prinţul întâlnirea dintre Meghan Markle şi patrupede.

“Au stat pe picioarele mele în timpul ceaiului, a fost foarte drăguţ”, a povestit la rândul său, logodnica sa.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă