19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRegina Elisabeta, mesaj de Crăciun pentru britanici: ”Nu sunteți singuri!”

Regina Elisabeta, mesaj de Crăciun pentru britanici: ”Nu sunteți singuri!”

Monarhul britanic și ducele de Edinburgh sărbătoresc Crăciunul la castelul Windsor în loc de Sandringham, unde familia regală își petrece de obicei vacanța, din cauza restricțiilor COVID-19.
Regina a recunoscut că oamenii de toate credințele nu au reușit să îți petreacă ceremoniile religioase „așa cum și-ar fi dorit” anul acesta din cauza crizei globale de sănătate, dar a subliniat că în momentul de față „avem nevoie în primul rând să rămânem în viață pentru a puteacontinua”.
Regina Marii Britanii a lăudat lucrătorii din prima linie împotriva coronavirusului, „susținuți de realizarea uimitoare a științei moderne”, pentru munca lor pe tot parcursul anului. „Le datorăm o datorie de recunoștință”, a spus monarhul britanic.
De asemenea, Regina a adus un omagiu tuturor celor din întreaga lume care „s-au ridicat magnific la înălțimea provocărileor acestui an”.
Pandemia a cauzat aproximativ 70.000 de decese în Marea Britanie, al doilea cel mai mare număr de decese din Europa, după cel înregistrat în Italia. În ultimele două zile, Marea Britanie a înregistrat cele două cifre zilnice record în materie de infectări, de aproximativ 40.000 de persoane testate pozitiv.
Mai mult decât atât, noua tulpină a coronavirusului, care este cu 70% mai transmisibilă, a determinat autoritățile britanice să înăsprească regulile în timpul sezonului festiv de la sfârșitul anului și să anuleze întrunirile de familie din capitală și din mai multe zone mari ale estului Angliei.
„Pentru mulți, această perioadă a anului va fi nuanțată de tristețe, unii deplângând pierderea celor dragi iar alții simțind lipsa prietenilor și membrilor familiei, distanțați pentru propria lor siguranță, într-un moment în care cu siguranță că tot ceea ce își doreeau cu adevărat pentru Crăciun era o simplă îmbrățișare sau o strângere de mână”, a spus regina în discursul ei.
„Dacă vă numărați printre aceștia, nu sunteți singuri”, a adăugat Regina Elisabeta a II-a, îndemnându-i apoi pe oameni să „lase lumina Crăciunului, spiritul altruismului, iubirii, să ne ghideze în vremurile viitoare”.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă