2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalRegiunea Kosovo și-a deschis o ambasadă în Israel, la Ierusalim

Regiunea Kosovo și-a deschis o ambasadă în Israel, la Ierusalim

Guvernul de la Priștina a anunțat că regiunea Kosovo, care vrea să fie recunoscută drept stat independent, își va deschide o ambasadă în Israel, cu sediul în orașul Ierusalim.

Pe timpul fostei Iugoslavii, regiunea Kosovo era o provincie autonomă din compunerea Serbiei – statul care conducea, practic, Republica Socialistă Federativă a Iugoslaviei.

După dezmembrarea Iugoslaviei, Serbia a devenit stat independent, iar Kosovo vrea să fie recunoscut și el drept stat independent, deși Serbia se opune.

Uniunea Europeană nu a recunoscut independența statului Kosovo. Foarte puține țări ale lumii, inclusiv Statele Unite, au recunoscut independența statului Kosovo. Pe de altă parte, SUA și Guatemala sunt deocamdată singurele țări care și-au mutat ambasadele din Israel în orașul Ierusalim.

Kosovo este o regiune cu populație majoritar musulmană, ceea ce face ca deschiderea ambasadei sale la Ierusalim să pună într-o poziție delicată comunitatea statelor musulmane din Orientul Mijlociu, care are o relație tensionată cu Israelul. Teoretic, ambasada statului Kosovo în Israel era deschisă încă din anul 2020, dar fără a avea sediul la Ierusalim.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă