15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRelaţiile SUA-Europa, esenţiale pentru garantarea securităţii euro-atlantice

Relaţiile SUA-Europa, esenţiale pentru garantarea securităţii euro-atlantice

”Astăzi, poate mai mult ca niciodată, trebuie să vizăm îmbunătăţirea climatului politic al relaţiilor transatlantice”, a spus şeful statului polonez în intervenţia sa.

Potrivit lui Andrzej Duda, îmbunătăţirea climatului politic al acestor relaţii depinde şi de parlamentele naţionale, în special atunci când creşterea cheltuielilor pentru apărare devine unul dintre elementele cele mai semnificative ale coeziunii Alianţei.

”O Europă stabilă şi sigură este cea mai bună investiţie americană făcută vreodată în istorie”, a subliniat preşedintele polonez, adăugând că ”dezvoltarea unei politici de apărare şi securitate comune a UE şi intensificarea cooperării dintre UE şi NATO sunt în interesul nostru comun”.

La rândul său, preşedintele Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO), Paolo Alli, a subliniat că Polonia, care găzduieşte pentru a treia oară o sesiune a AP NATO, este exemplul perfect al politicii uşilor deschise, promovată de Alianţa Nord-Atlantică.

El a adăugat că de la aderarea sa la NATO, Polonia a participat constant la operaţiunile majore ale Alianţei, are un contingent semnificativ în Afganistan şi Kosovo şi face parte din coaliţia internaţională contra grupării Stat Islamic.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă